OSPoly Post Utme Past Questions And Answers 2022

Osun State Polytechnic offers a quality education at a very low cost. However, this offer is open to only students who show through their scores that they deserve it. While so many think they do, only a few are able to prove this by excelling at the OSPOLY Post UTME. To be among these few, get your copy of OSPOLY Post-UTME Past Questions and Answers immediately.

Writing Post-UTME in 2022 is doable yet not a piece of cake. Well, you do not expect the questions to be easy right? But, there is a sure way to pass these exams too. Only those who discover this secret have a chance to gain admission yearly.

An opinion poll shows that ninety percent of students who score 180 and above in UTME do not gain admission into the Osun Polytechnic. Further questioning shows that these students fail OSPOLY Post-UTME. While this statistic might be saddening, it is the gospel truth.

A major reason for this is students just study the materials that were useful to them during JAMB and O’Level exams. The result is a failure and massive denial of admission. The right material every OSPoly aspirant must-have is the OSPOLY Post-UTME past Questions and Answers. And to get yours immediately, follow the instructions below.

Pay the sum of one thousand Naira into this bank detail to get a copy of OSPoly Post-UTME Past Questions and Answers immediately.
Account Name: Silicon Africa Tech Limited
Account Number: 0546392167
Bank Name: GT BANK
CONTACT DETAILS: 07012040283
EMAIL: info@worldscholarshipforum.com
It is really important, however, that you read this article to the end to get other vital information.

What is the nature of OSPoly Post-UTME?

For every examination, lessons are first delivered to students. This creates an atmosphere of what to expect for the students. OSPOLY Post-UTME is a screening exercise to select only a few who have the prerequisite knowledge that is needed to study at OsPoly.

Lectures may not have been delivered in classrooms but they expect you should have basic ideas of some facts before gaining admission. Only smart students who understand that their success stories start with their understanding of the nature of the exam will unravel this mystery.

The basic way to understand the nature of the exams you didn’t receive classes for is to find its past questions. So, for OSPOLY Aptitude Test, get a copy of its past questions to gain insight into what you should expect and how you should prepare for success.

RELATED:  NPower CBT Past Questions and Answers [UPDATED]

Why You Need OSPoly Post-UTME Need Past Questions and Answers!

With a high JAMB score, don’t think your admission is secure. If you fail your Post-UTME, you will have to spend another year at home because OsPOLY will not consider you for admission.

While the exams are not so easy to pass, studying with Ospoly Aptitude Test Past Questions and answers brews this confidence in you.

If you get a copy, you will get an overview of how many questions you will answer and how much time you will be given. With this, you are certain that about 70% of the questions you will see on your exam won’t be foreign anymore.

We have discovered that over the years, Osun Polytechnic (OSPOLY) repeats its past questions. If you get these past questions, you will be better equipped to pass the OSPOLY Post-UTME in one sitting and be among those selected for admission.

Also purchasing a copy from us will grant you uninterrupted access to our team of educational counselors. You will be added to the OSPOLY Post-UTME WhatsApp Group where you can exchange ideas with other candidates.

This is an additional bonus and its offer is limited. To enjoy this offer get your copy of OSpoly immediately. Do you even know that as an undergraduate at Osun Polytechnic there are quite a number of scholarships that can take care of your academic expenses?

Well, you will get more information on where to get scholarship as an undergraduate or even study abroad options that benefits you.

So, follow the instructions below to get a copy immediately.

See the Post Utme Past questions for other schools here. Get one and start practicing immediately.

How do I Download the OSPoly Post UTME Past Questions and Answers?

Our compiled extensively detailed OSPOLY Post UTME past questions cost N1,000 for your subject combination and to get it, follow the steps below:

STEP 1: Select Your Subject Combination

You will write the same subject combination you wrote in UTME for the OSPoly Post-UTME. So, we have compiled the subject combination you wrote in UTME based on the course you applied for in OSPoly.

Therefore, all you need do is specify the course you applied for in the description of your payment.

RELATED:  Kaduna State University Post UTME Past Question

STEP 2: Select Your Payment Method

There are three methods of purchasing our original OSPoly Post UTME past questions and answer. They are:

1. Debit Card

2. Bank Transfer

3. Direct Bank Deposit

For any of the payment methods above, you’ll be paying into the account details below:

Account Name: Silicon Africa Tech Limited

Account Number: 0546392167

Bank Name: GT BANK

STEP 3: Confirmation of Payment

If you choose the Debit Card option, you’ll input your card details and email address. Upon payment, you will get a mail of the Past question you had selected in Step One.

If you choose Bank transfer, type in the description of payment: “The Type of OSPoly Post UTME Past Question you’re purchasing.” e.g “OSPoly Electric Engineering Past Question.” Then contact the number below or email address with evidence of payment and you will get your Past Question instantly.

If you choose Direct Bank deposit, make payment to the account details above, then send the following information to the phone number or email below:

1. Depositors Name

2. Teller Number

3. Amount Paid

CONTACT DETAILS: 07012040283

EMAIL: info@worldscholarshipforum.com

Free OSPoly Post UTME Past Questions and Answers – Engineering

Choose the right answer from the list of options below.
1.           An air bubble rises from the bottom to the top of a water dam which is 40 m deep. The volume of the bubble just below the surface is 2.5 cm3. Find its volume at the bottom of the dam, if the atmospheric pressure is equivalent to 10 m of water.
A.           2.0 cm3
B.           1.6 cm3
C.          0.625 cm3
D.          0.5 cm3
ANS: D

2.           When equal weights of iron and water are subjected to an equal supply of heat it is found that the piece of iron becomes much hotter than water after a shorter time because_____.
A.           the specific heat of iron is higher than that of water
B.           iron is in solid form
C.           water is in liquid form
D.           the specific heat of water is higher than that of iron
E.           the specific heat of iron is infinite
ANS: D

3.           Of two identical tuning forks with natural frequency 256Hz, one is loaded so that 4 beats per second are heard when they are sounded together. What is the frequency of the loaded tuning fork?
A.           260Hz
B.           252 Hz
C.           248 Hz
D.           246 Hz
ANS: A

4.           Radio waves have a velocity of 3 x 108 m/s. A radio station sends out a broadcast on a frequency of 800KHz. The wavelength of the broadcast is_____.
A.          240.0 m
B.          267.0m
C.          375.0 m
D.          37.5 m
E.           26.7 m
ANS: C

RELATED:  NDU Post UTME Past Questions and Answers 2022

5.           A narrow beam of white light can be split up into different colours by a glass prism. The correct explanation is that______.
A.           white light is an electromagnetic wave
B.           the prism has all the colours of the white light
C.           white light has undergone total internal reflection in the prism
D.           different colours of white light travel with different speeds in glass
ANS: D

6.           2H2S(g) +SO2(g)→3S(g) +2H2O(l).
The above reaction is______.
A.           a redox reaction in which H2S is the oxidant and SO2 is the reductant
B.           a redox reaction in which SO2 is the oxidant and H2S is the reductant
C.           not a redox reaction because there is no oxidant in the reaction equation
D.           not a redox reaction because there is no reductant in the reaction equation
ANS: B

7.           How many unpaired electrons are in the p- orbitals of a fluorine atom?
A.           1
B.           2
C.           3
D.           0
ANS: A

8.           A metal M displaces zinc from ZnCl2 solution. This shows that_____.
A.           electrons flow from zinc to M
B.           M is more electropositive than zinc
C.           M is more electronegative than zinc
D.           zinc is more electropositive than M
ANS: B

9.           Increasing the pressure of a gas,______.
A.           lowers the average kinetic energy of the molecules
B.           decreases the density of the gas
C.           decreases the temperature of the gas
D.           increases the density of the gas
E.          increases the volume of the gas
ANS: D

10.         A quantity of electricity liberates 3.6g of silver from its salt. What mass of aluminum will be liberated from its salt by the same quantity of electricity?
A.           2.7g
B.           1.2 g
C.           0.9 g
D.           0.3 g
ANS: D

In each of the questions below, choose the option nearest in meaning to the word(s) in italics.
11.         Mr. Sam is a dominant partner in our industry.
A.           An important
B.           An influential
C.           An outstanding
D.           A prominent
ANS: A

12.         In spite of the statement credited to some government officials, we still have our misgivings about their real intentions.
A.           fears
B.           distrust
C.           anxiety
D.           objectives
ANS: B

13.         Modesty is one of our teacher’s most salient characteristics.
A.           provoking
B.           attractive
C.           prominent
D.           useful
ANS: C

14.         We all praised the student’s leaders for their intrepid stand during the crisis.
A.           fearless
B.           cheerful
C.           reasonable
D.           impressive
ANS: A

15.         The chairman’s reaction was a storm in a teacup.
A.           suitable for the occasion
B.           less serious than it appeared to be
C.           more serious than necessary
D.           greatly diminished in scope
ANS: C

You May Also Like