lojëra elektronike të reja çdo ditë - https://seriesonline.biz/ Katalogu më i mirë i faqeve Edge e menjëhershme Shiko më shumë online pokies AUS në OutlookIndia.

Pa aktivizues KMSPICO Për Windows&Office

Многие гемблеры выбирают vavada из-за его надёжности и честности.

15 Universitetet më të mira në Norvegji 2023 | renditja

Norvegjia është një nga destinacionet më të njohura të studimit në botë. Shkollat ​​në Norvegji janë të njohura për arsimin e tyre cilësor për studentët ndërkombëtarë.

Nëse jeni të apasionuar për arritjen e përsosmërisë akademike në një fushë arsimore ose në tjetrën, atëherë duhet të konsideroni të regjistroheni në një nga universitetet më të mira në Norvegji.

Universitetet në Norvegji janë krijuar dhe zotërohen nga qeveria norvegjeze ose individë që i bëjnë ato universitete publike, shtetërore ose private.

Për më tepër, sistemi arsimor në Norvegji subvencionohet nga shteti për të garantuar akses të drejtë në arsim për të gjithë. Kjo do të thotë se shumica e institucioneve nuk kanë tarifa shkollimi. Në këto kushte të favorshme, pothuajse pritet të merrni një certifikatë dhe përvojë të jetës studentore falas.

Pse të studioni në Norvegji?

Norvegjia renditet vazhdimisht ndër vendet më të mira në botë për cilësinë e jetës, prosperitetin, sigurinë dhe cilësinë e mjedisit. Norvegjezët gëzojnë një sistem arsimor të klasit botëror dhe norma të larta punësimi për të kompensuar netët e gjata të dimrit.

Në fundjavë ka natyrë të mrekullueshme për të shijuar. Hiking, ski, shëtitje me varkë dhe peshkim janë argëtime të njohura që shijojnë norvegjezët dhe turistët.

Norvegjia ka numrin më të madh të fijeve në botë, me mbi një mijë hyrje natyrale mahnitëse që vrapojnë nga deti në vijën malore. Oslo, kryeqyteti, është i shtruar me muzetë që shfaqin vepra të famshme arti, siç është Munch's The Scream.

Qeveria norvegjeze beson se arsimi duhet të jetë i aksesueshëm për të gjithë dhe, si i tillë, studentët e universitetit, përfshirë të huajt, u ngarkohet vetëm një tarifë e vogël administrative për të studiuar. Ky qëndrim progresiv ndaj arsimit u jep studentëve akses në disa nga universitetet më të renditura në botë.

Cilat janë kërkesat e pranimit për Norvegjezët?

Për studentët universitarë, përfundimi i arsimit të mesëm në një nivel të avancuar, i barabartë me dhënien e një provimi në fund të një shkolle të mesme norvegjeze, është parakusht i përgjithshëm për regjistrimin në universitetet dhe kolegjet norvegjeze të krijuara nga Agjencia Norvegjia për Sigurimin e Cilësisë në Arsim (NOKUT). .

Për më tepër, studentët nga disa vende duhet të kenë një vit të plotë studimesh të përfunduara në nivelin universitar.

Nga ana tjetër, aplikantët për programet master duhet të kenë një diplomë bachelor ose ekuivalent për një minimum prej 3 vjetësh. Shkalla duhet të përfshijë kurse ekuivalente me të paktën 1 1/2 vjet studime me kohë të plotë në një lëndë që lidhet me lëndën e programit të kërkuar.

Gjithashtu, rrjedhshmëria e gjuhës norvegjeze duhet të dokumentohet kur aplikohet në programet me gjuhën norvegjeze si gjuhë mësimi.

Si janë tarifat e shkollimit në Norvegji?

Përfundimi i një diplome kolegji është i shtrenjtë dhe tarifat e shkollimit shpesh përfaqësojnë pjesën më të madhe të kostos. Ky nuk është rasti në Norvegji, ku financimi publik ofron arsim falas për studentët norvegjezë dhe ndërkombëtarë.

Megjithatë, shumica e universiteteve dhe kolegjeve publike norvegjeze financohen përgjithësisht, dhe qeveria norvegjeze beson se qasja në arsimin e lartë për të gjithë është një pjesë integrale e shoqërisë norvegjeze. Prandaj, si rregull i përgjithshëm, institucionet publike norvegjeze nuk paguajnë tarifa shkollimi. Kjo vlen edhe për studentët ndërkombëtarë, pavarësisht se nga vijnë.

Nga ana tjetër, institucionet private paguajnë tarifa shkollimi për programet e tyre të diplomës, por tarifat janë zakonisht shumë më të ulëta se ato të studimeve të ngjashme në shumicën e vendeve të tjera. Përveç kësaj, studentët ndërkombëtarë trajtohen në mënyrë të barabartë me studentët norvegjezë dhe nuk tarifohen.

Shënim: Vetëm tarifa e bashkimit studentor duhet të paguhet plotësisht, e cila është midis 30 – 60 EUR/semestër.

Universitetet private tarifojnë tarifat e shkollimit dhe ato ndryshojnë midis:

 • 7,000 - 9,000 EUR / vit për programet Bachelor
 • 9,000 - 19,000 EUR / vit për programet e Masterit

A është i shtrenjtë kostoja e të jetuarit në Norvegji?

Jo ne te vertete. Varet nga shteti ose pjesa e Norvegjisë ku po studioni. Pjesëmarrja në një universitet në Norvegji përfshin kostot e jetesës që përbëhen nga akomodimi, librat dhe materialet e tjera studimore, ushqimi dhe shërbimet komunale.

Megjithëse kostot mujore të jetesës mund të jenë mbi mesataren në vendet evropiane, ato janë ende disa nga më të mirat për një vend nordik. Dhe, si bonus, standardi norvegjez i jetesës dhe cilësia e jetës është shumë i lartë.

Mesatarisht, ju mund të prisni të paguani diku midis 800 - 1,400 EUR/muaj për të jetuar në Norvegji. Shpenzimet mund të jenë shumë më të larta në qytetet e mëdha. Këtu janë disa kosto jetese që mund të prisni të paguani në qytete si:

 • Oslo: 1,200 - 2,000 EUR
 • Bergen: 1,100 - 1,800 EUR
 • Tromso dhe Trondheim: 1,000 - 1,600 EUR

Qytetet e tjera më të vogla në Norvegji zakonisht kanë një kosto mesatare jetësore mujore prej 800 - 1,000 EUR.

Lista e Universiteteve më të mira në Norvegji për Studentë Ndërkombëtarë

 • Universiteti i Oslos
 • Universiteti Bergen
 • Universiteti i Stavanger
 • Universiteti i Agder
 • UiT Universiteti Arktik i Norvegjisë
 • BI Shkolla e Biznesit Norvegjez
 • Shkolla Norvegjeze e Ekonomisë NHH
 • Universiteti Nord
 • Universiteti Norvegjez i Shkencave të Jetës
 • Universiteti Norvegjez i Shkencës dhe Teknologjisë
 • Kolegji Universitar i Ostfoldit
 • Universiteti Norvegjez i Shkencave Sportive
 • Universiteti i Shkencave të Aplikuara të Norvegjisë Perëndimore
 • MF Shkolla Norvegjeze e Teologjisë
 • Oslo Shkolla e Arkitekturës dhe Dizajnit

# 1. Universiteti i Oslos

Vendndodhja: PO Box 1072 Blindern, 0316 Oslo, Norvegji

Kjo normë pranimi në Universitetin e Norvegjisë është 10%

 • Ligj
 • EducationEducation
 • Arte dhe shkenca humaneArkeologjia
 • Gjuhët, Letërsia dhe Gjuhësia
 • Histori, Filozofi & Teologji
 • Fizikë & Astronomi
 • Matematikë & Statistikë
 • Kimi
 • Shkencat gjeologjike, mjedisore, tokësore dhe detare
 • Ekonomi & Ekonometri
 • Mjekësi & Stomatologji
 • Shëndetësi të tjera
 • gjeografi
 • Politika dhe Studimet Ndërkombëtare (përfshirë Studimet e Zhvillimit)
 • Studimet e komunikimit dhe medias
 • sociologji
 • Shkencat biologjike
 • Shkenca Kompjuterike
 • Psikologji

Kunnskapsdepartementet, Norge, e akreditoi zyrtarisht atë.

Universiteti i Oslos (UiO) u themelua në 1813. Ishte universiteti i parë dhe ndër universitetet më të mira në Norvegji, i themeluar kur qyteti që më vonë u emërua vetëm si një qytet rajonal i quajtur Christiania.

Që atëherë, ajo ka bërë përparime akademike në drejtësi dhe shkencë (veçanërisht në shkencat detare) dhe ka luajtur një rol thelbësor në çlirimin e Norvegjisë nga Danimarka.

Prandaj, kampusi origjinal i Universitetit UiO është në zemër të qytetit, pranë Pallatit Mbretëror dhe Parlamentit. Kampusi kryesor i Blindern është një udhëtim me metro pranë kodrave pyjore dhe ka pamje nga ngushtica e Oslos.

Për më tepër, universiteti është institucioni më i madh kërkimor në Norvegji, me tetë kolegje: teologji, drejtësi, mjekësi, shkenca humane, matematikë, shkenca natyrore, stomatologji, shkenca sociale dhe arsim.

Gjithashtu, ofron mbi 800 kurse, të gjitha të cilat mësohen në anglisht, me 40 programe master edhe në anglisht. Ajo renditet #1 në Norvegji dhe #59 në mbarë botën sipas http://www.shanghairanking.com/.

Faqja e internetit të shkollës

Këtu janë UNIVERSITETAT MË TË MIRA TË STUDIMIT NË NORVEGË PËR STUDENTËT NDËRKOMBËTARË

# 2. Universiteti i Bergenit

Rental:  POBox 7800, 5020 Bergen

Kjo normë e pranimit në Universitetin e Norvegjisë është 29%.

Ky universitet i lartë në Norvegji në gjuhën angleze ofron programe të diplomës Bachelor dhe Master.
 • Gjuha, letërsia dhe kultura
 • Arti, muzika dhe dizajni
 • Histori
 • Filozofia dhe Feja
 • Mësuesit dhe pedagogjia
 • Shoqëria dhe politika
 • Ligji, financa dhe administrata
 • IT dhe media
 • Teknologji dhe Inxhinieri
 • Deti, klima dhe energjia
 • Natyra dhe shkenca
 • Shëndeti dhe Psikologjia
Kunnskapsdepartementet, Norge, e akreditoi zyrtarisht atë.

I themeluar në vitin 1946, Universiteti i Bergenit është një nga universitetet më të mira të Norvegjisë dhe i dyti më i madhi. Universiteti fokusohet kryesisht në sfidat sociale globale, kërkimin detar dhe shndërrimin e klimës dhe energjisë. 

Së dyti, kërkimi dhe edukimi i tij mbi sfidat globale të shoqërisë ruan një standard të shkëlqyer ndërkombëtar. Kjo veçori e bëri atë kërkimin kryesor në botë për ndryshimet klimatike dhe burimet e rinovueshme të energjisë.

Në mënyrë të ngjashme, ata përdorin dhe zhvillojnë mundësitë unike të Universitetit të Widen për mobilizim profesional, specializim dhe bashkëpunim përtej kufijve akademikë. Ekzistojnë gjithashtu dëshmi të konsiderueshme historike që Bergen u krijua si një qendër arsimore kryesore rreth vitit 1150.

Shënim, nëse planifikoni të studioni në këtë universitet, mbani mend se asnjë nga programet universitare nuk ofrohet në anglisht. Prandaj, aplikantët nga jashtë duhet të dorëzojnë rezultatet e tyre në Testin e Gjuhës Norvegjeze – Niveli i Avancuar (Bergenstesten).

Moreso, Universiteti i Bergenit është universiteti detar më i shquar i Norvegjisë. Cilësi e lartë ndërkombëtare e kërkimit dhe edukimit që ofron një mjedis kërkimor të klasit botëror. Ajo renditet në vendin e dytë në Norvegji dhe #2 në mbarë botën, sipas https://www.webometrics.info/.

Faqja e internetit të shkollës

# 3. Universiteti Norvegjez i Shkencës dhe Teknologjisë

Rental: Høgskoleringen 1, 7491 Trondheim, Norvegji

Kjo normë e pranimit në Universitetin e Norvegjisë është 39%.

Ajo ofron programe si programe Master në anglisht, master dhe Ph.D. programet e mundësive. Disa nga kurset përfshijnë

 • Politika dhe Studimet Ndërkombëtare (përfshirë Studimet e Zhvillimit)
 • gjeografi
 • Studimet e komunikimit dhe medias
 • sociologji
 • Inxhinieri dhe teknologji
 • Inxhinierisë civile
 • Inxhinieri Mekanike dhe Hapësirë ​​Ajrore
 • Inxhinieri Kimike
 • Inxhinieri Elektrike & Elektronike
 • Arte dhe Shkenca Humane
 • Histori, Filozofi & Teologji
 • Arkeologji
 • arkitekturë
 • Gjuhët, Letërsia dhe Gjuhësia
 • Art, Arte Performuese & Dizajn
 • Klinike, paraklinike dhe shëndetësore
 • Mjekësi & Stomatologji
 • Shkencat fizike
 • Fizikë & Astronomi
 • Kimi
 • Shkencat gjeologjike, mjedisore, tokësore dhe detare
 • Matematikë & Statistikë
 • Shkencat e jetes
 • Shkenca veterinare
 • Shkencat biologjike
Kunnskapsdepartementet, Norge, e akreditoi zyrtarisht atë.

Ky është një nga universitetet më të mëdha të specializuara dhe më të mira të Norvegjisë, me një fokus të rëndësishëm akademik në shkencë dhe në zhvillimin e teknologjive të reja.

Sidoqoftë, universiteti ka mbi 40,000 studentë të trajnuar në shumë programe pasuniversitare dhe universitare në shkencat natyrore, ekonomi, mjekësi dhe arkitekturë.

Shkolla u themelua në vitin 1910 dhe është një nga shkollat ​​teknike më të vjetra në Norvegji. Tani janë hapur degët dhe kolegjet në Gjovik, Trondheim dhe Alsund.

Ajo renditet në vendin e tretë në Norvegji dhe #3 globalisht, sipas https://www.webometrics.info/.

Faqja e internetit të shkollës

# 4. Universiteti Arktik i Norvegjisë

Rental: Hansine Hansens Veg 18, Tromso, Norvegji

Kjo normë e pranimit në Universitetin e Norvegjisë është 8%.

Është i njohur kryesisht për programin e tij universitar në turizmin polar aventuresk dhe programet master në inxhinierinë e kontrollit të hapësirës dhe shkencën e aplikuar kompjuterike.

 • Politika dhe Studimet Ndërkombëtare (përfshirë Studimet e Zhvillimit)
 • gjeografi
 • Studimet e komunikimit dhe medias
 • sociologji
 • Inxhinieri dhe teknologji
 • Inxhinierisë civile
 • Inxhinieri Mekanike dhe Hapësirë ​​Ajrore
 • Inxhinieri Kimike
 • Inxhinieri Elektrike & Elektronike
 • Arte dhe Shkenca Humane
 • Histori, Filozofi & Teologji
 • Arkeologji
 • arkitekturë
 • Gjuhët, Letërsia dhe Gjuhësia
 • Art, Arte Performuese & Dizajn
 • Klinike, paraklinike dhe shëndetësore
 • Mjekësi & Stomatologji
 • Shkencat fizike
 • Fizikë & Astronomi
 • Kimi
 • Shkencat gjeologjike, mjedisore, tokësore dhe detare
 • Matematikë & Statistikë
 • Shkencat e jetes
 • Shkenca veterinare
 • Shkencat biologjike
 • Sport Shkenca
 • Biznes & Ekonomi
 • Kontabiliteti dhe Financat
 • Biznes & Menaxhim
 • Ekonomi & Ekonometri
 • Arsim
 • Ligj
 • Shkenca Kompjuterike
 • Psikologji
Kunnskapsdepartementet, Norge, e akreditoi zyrtarisht atë.

Lista e universiteteve më të mira në Norvegji nuk mund të jetë e plotë nëse nuk përmendet Universiteti Arktik i Norvegjisë, i njohur gjithashtu si Universiteti i Tromsø. I themeluar në 1968 dhe i hapur në 1972, universiteti është një nga tetë universitetet në Norvegji.

Universiteti i Tromsø, i njohur gjithashtu si Universiteti i Arktikut në Norvegji, ose UiT, është institucioni më i madh kërkimor dhe arsimor me shtatë fakultete në Norvegjinë veriore dhe ndër universitetet më të mira në Norvegji.

Përveç kësaj, ai u bë universiteti kryesor në botë për kërkime në shkencën mjedisore dhe ndryshimet klimatike, sepse ndodhet në krye të botës. Kështu, duke e bërë atë edhe një vend natyror për zhvillimin e studimeve të mjedisit natyror, kulturës dhe shoqërisë së rajonit.

Moreso, ky universitet i Norvegjisë përqendrohet në fusha shkencore si mjedisi polar, kërkimi i klimës, telemjekësia, biologjia mjekësore dhe shkenca e peshkimit. Sidoqoftë, ai gjithashtu ofron tema më të përgjithshme si sporti, ekonomia, ligji dhe artet e bukura.

Mund t'ju interesojë të vini re se, UiT është një nga universitetet e pakta në botë që ofron kurse në studimet indigjene. Njësitë analizojnë kulturën, gjuhën, ligjin dhe historinë e Samiut vendas dhe të popujve të tjerë indigjenë në mbarë botën. Ajo renditet në vendin e katërt në Norvegji dhe #4 globalisht, sipas https://www.webometrics.info/.

Faqja e internetit të shkollës

# 5. Universiteti Stavanger i Norvegjisë

Rental: 4036 Stavanger PO Box 8600 Forus

Kjo normë e pranimit në Universitetin e Norvegjisë është 8%.

 • Drama, artet dhe zanatet
 •  shëndetësor
 •  Studime Sociale dhe Psikologji
 •  Histori dhe fe
 •  Hoteleri dhe turizmi
 •  sportiv
 •  Inxhinier dhe inxhinier civil
 •  Trajnimi i mësimdhënësve
 •  Media
 •  Muzikë dhe valle
 •  Shkencë
 •  Studimet Sociale
 •  Gjuha dhe letërsia
 •  Ekonomia dhe ligji
Ishte zyrtarisht akredituar nga NOKUT (Agjensia Norvegjeze për Sigurimin e Cilësisë në Arsim)

Ky universitet është themeluar në vitin 2005 dhe aktualisht ka më shumë se 11,000 studentë. Përqendrimi akademik në ekspertë të ushqyerit dhe profesionistë të kualifikuar nga industria e naftës për t'u zgjeruar në Norvegji.

Nuk është për t'u habitur, disa nga programet më të njohura në universitet janë Inxhinieria e Naftës (BA, 3 vjet) dhe dy programe master në të njëjtën fushë për përkatësisht 2 dhe 3 vjet.

Sidoqoftë, Fakulteti i Shkencave Shëndetësore të Universitetit është shumë i popullarizuar në mesin e të rinjve norvegjezë që vijnë këtu për të marrë një diplomë në infermieri, paramedik dhe mami.

Shënim, ky universitet renditet në vendin 5 në Norvegji dhe # 986 në botë sipas https://www.webometrics.info/.

Faqja e internetit të shkollës

# 6. Universiteti Norvegjez i Shkencave të Jetës.

Rental: Universitetstunet 3, NO-1432 Aas, Norvegji

Nuk raportohet.

 • Shkenca Kompjuterike
 • Biznesi dhe ekonomia
 • Biznes & Menaxhim
 • Kontabiliteti dhe Financat
 • Ekonomi & Ekonometri
 • Bujqësia dhe Pylltaria
 • Shkencat biologjike
 • Shkenca veterinare
 • Politika dhe Studimet Ndërkombëtare (përfshirë Studimet e Zhvillimit)
 • Inxhinieri dhe teknologji
 • Inxhinieria e Përgjithshme
 • Inxhinieri Kimike
 • Inxhinierisë civile
 • Arte dhe shkenca humane
 • Histori, Filozofi & Teologji
 • arkitekturë
 • Ligj
 • Ligj
 • Arsim
 • Kimi
 • Matematikë & Statistikë
 • Shkencat gjeologjike, mjedisore, tokësore dhe detare
Ishte zyrtarisht akredituar nga Kunnskapsdepartementet, Norge.

Universiteti Norvegjez i Shkencave të Jetës është një nga universitetet më të mira në Norvegji për studentët ndërkombëtarë. Ajo u themelua në 1859 si Kolegji Norvegjez i Studimeve të Diplomuara Bujqësore.

Gjithashtu, ajo njihet si institucioni i dytë më i vjetër i arsimit të lartë në Norvegji, pas Universitetit të Oslo. Shtë gjithashtu i vetmi institucion arsimor në Norvegji që ofron arsim veterinar.

NMBC fokusohet në programet kërkimore si kërkimi bazë dhe kërkimi i aplikuar. Dhe gjithashtu ofron bazën për arsimin, trajnimin dhe kërkimin në sektorin privat. Hulumtimi fokusohet kryesisht në shkencat mjedisore, mjekësinë veterinare, shkencat ushqimore, bioteknologjinë, akuakulturën dhe zhvillimin e biznesit.

Ajo gjithashtu ka një qasje të fuqishme multidisiplinare dhe ndërkombëtare. Shënim, ky universitet renditet në #6 në Norvegji dhe #1012 në botë sipas https://www.webometrics.info/.

Faqja e internetit të shkollës

Merrni informacione se si të bëni Studimi në Universitetin Norvegjez të Shkencave të Jetës: Renditja, Pranimi, Taksat, Kurse, Bursë, Renditja

# 7. Universiteti i Agder

Rental: 4630 Kristiansand S, Norvegji

Kjo normë e pranimit në Universitetin e Norvegjisë është 36%.

Shtë interesante që Universiteti i Agder ofron një gamë të gjerë kursesh të vetme për studentë në shkëmbim. Ju mund të zgjidhni kurse në të gjitha fakultetet, por ju lutem vini re se duhet të plotësoni parakushtet për secilën lëndë.

 • Shkencat Humane dhe Edukimi
 • Shkolla e Biznesit dhe e Drejtësisë
 • Shëndeti dhe Sporti
 • Inxhinieri dhe Shkencë
 • Artet e Bukura
 • Shkencat Sociale dhe TI dhe sistemet e informacionit
Ishte zyrtarisht akredituar dhe nga Kunnskapsdepartementet, Norge.

Ky është një nga ofruesit më të vegjël të arsimit të lartë në Norvegji, i themeluar me emrin e tij aktual në fillim të vitit 2007. Agder është një universitet relativisht i vogël me më pak se 12,000 studentë.

Universiteti ka gjashtë kolegje të përhapura në dy kampe: Kristiansand dhe Grimstad. Ky universitet është ndër universitetet më të mira në Norvegji për studentë ndërkombëtarë.

Për dallim nga shumica e universiteteve Norvegjeze, Universiteti i Agder ofron një sasi të mirë të masterave dhe programeve bachelor të mësuara në anglisht.

Disa nga studimet më të zakonshme janë studimet e zhvillimit (diploma bachelor), ekologjia bregdetare (master) dhe mekatronika (diploma master). Vini re, ky universitet renditet # 7 në Norvegji dhe # 1119 në botë sipas https://www.webometrics.info/.

Faqja e internetit të shkollës

# 8.Shkolla Norvegjeze e Ekonomisë

Rental: Helleveien 30, 5045 Bergen, Norvegji

Kjo normë e pranimit në Universitetin e Norvegjisë është 20%.

Shkencë e biznesit dhe menaxhimit

 • Master në Analizën e Biznesit dhe Menaxhimin e Performancës
 • Analiza e Biznesit
 • Analiza ekonomike
 • Energjia, Burimet Natyrore dhe Mjedisi
 • PhD
Ekonomi
 • Master në Ekonomi
Financa
 • Master në Ekonomi Financiare
Strategjia dhe Menaxhimi
 • Master në marketing dhe menaxhim të markës dhe
 • Zhvillimi i Biznesit të Ri
 • Strategjia dhe Menaxhimi (Master)
Ishte zyrtarisht akredituar dhe nga EQUIS.

Shkolla Norvegjeze e Ekonomisë dhe Biznesit (NHH) u themelua në 1936 dhe, së bashku me institucionet e saj të lidhur SNF dhe FSHF, është qendra më e madhe kërkimore dhe studimore në fushën e ekonomisë dhe administrimit të biznesit në Norvegji.

Sidoqoftë, NHH është shtëpia e më shumë se 2,700 studentëve, 262 prej të cilëve janë studentë ndërkombëtarë, dhe pjesa më e madhe e mësuesve me gradë doktorature, përfshirë këtu edhe fituesin e mimit Nobel, Profesor Finn E. Kidland.

Moreso, Kolegji Norvegjez i Ekonomisë dhe Administrimit të Biznesit kërkon të jetë ndër të parët në Evropë në fushat e tij dhe ka programin më të gjatë ekzekutiv MBA në Norvegji. Shënim, ky universitet renditet në vendin 8 në Norvegji dhe # 1757 në botë.

Përveç kësaj, Shkolla Norvegjeze e Ekonomisë dhe Administrimit të Biznesit mban akreditimin EQUIS i cili forcon një besim të fortë se përsosmëria në kërkime është parakusht për përsosmëri në mësimdhënie.

Faqja e internetit të shkollës

# 9. BI Shkolla e Biznesit Norvegjez

Rental: Nydalsveien 37 Oslo, Oslo, 0484 Norvegji

 • Kontabiliteti & Auditimi
 • Financa
 • Ekonomi & Menaxhim
 • Administrimi i Biznesit (Mësohet në anglisht)
 • Analitika e biznesit (Mësohet në anglisht)
 • Menaxhimi me pakicë
 • Menaxhimi i industrive kreative
 • Real Estate
 • Biznesi & Sipërmarrja
 • Marketingu Ndërkombëtar
 • Marketing
 • PR & Komunikimi i Tregut
 • E Drejta Ekonomike dhe Biznes
Ishte zyrtarisht akredituar dhe nga Ministria e Arsimit dhe Kërkimit (Norvegji)

Shkolla e Biznesit Norvegjez BI (Norwegian: Handelshøyskolen BI) është shkolla më e madhe e biznesit dhe ndër universitetet më të mira në Norvegji për studentë ndërkombëtarë. Gjithashtu, ajo është e dyta më e madhe në Evropë dhe ka gjithsej katër kampe me universitetin kryesor të vendosur në Oslo.

Sidoqoftë, universiteti ka 845 punonjës të përbërë nga 404 punonjës dhe 441 punonjës administrativ. Në vitin 2015, Shkolla Norvegjeze e Biznesit BI kishte 18,728 studentë.

Moreso, BI është ofruesi më i madh i aftësive dhe aftësive ekonomike dhe menaxhuese në Norvegji me më shumë se 200,000 të diplomuar që nga viti 1983. Gjithashtu, BI Shkolla e Biznesit Norvegjez është një institucion privat dhe është i akredituar nga NOKUT si një institucion i specializuar universitar.

Për më tepër, BI organizoi aktivitetet e saj akademike në nëntë departamente të veçanta kërkimore që mbulojnë të gjitha disiplinat që priten në një shkollë moderne evropiane të biznesit.

Shënim, ky universitet renditet në vendin 15 në Norvegji dhe # 2813 në botë.

Faqja e internetit të shkollës

# 10. Østfold University College

Rental: BRA Veien 4, 1757 Halden, Norvegji

Kjo normë e pranimit në Universitetin e Norvegjisë është 13%.

 • Dizajn | Arts
 • Shkencat humane
 • Biznes
 • Politikë
 • Shkenca Sociale
 • Gjuhë
 • kulturë
 • Gjuhësi
 • Ushqyese
 • shëndetësor
 • Farmaci
 • Mjekësi
 • Inxhinieri
 • IT
 • mathematikë
 • Shkencat Natyrore
Ishte zyrtarisht akredituar dhe nga Ministria e Arsimit dhe Kërkimit (Norvegji)

E themeluar në vitin 1994, Kolegji Universitar Østfold është një institucion arsimor publik jo-fitimprurës i vendosur në zonat rurale përreth qytetit qendror të Halden, Ostfold. Ajo njihet si një nga Universitetet më të mirë në Norvegji.

Në thelb, Høgskolen i Østfold (HiØ) ofron kurse dhe programe që çojnë në diploma të njohura zyrtarisht, siç janë diploma universitare dhe diploma master në fusha të ndryshme të studimit.

Moreso, institucioni 26-vjeçar i arsimit të lartë ndjek një politikë seleksionimi pranimi të bazuar në historinë akademike, me të drejtë të aplikojë për regjistrim.

Për më tepër, shkolla ofron më shumë se 60 fusha studimi, duke filluar nga diploma të asociuar, diploma bachelor, master dhe disa doktoratura.

Shkolla ka shtatë fakultete, përfshirë Akademinë e Teatrit Norvegje, e cila ofron arsimim teatral sfidues dhe mirëpret artistë dhe stilistë aspirues që dëshirojnë të eksplorojnë bashkëveprimin midis artit pamor dhe teatrit, midis teatrit dhe shoqërisë, dhe midis teorisë dhe praktikës.

Shënim, ky universitet renditet në vendin 10 në Norvegji dhe # 1916 në botë.

Faqja e internetit të shkollës

# 11. Shkolla Norvegjeze e Shkencave Sportive

Rental: PB 4014, Ullevål Stadion, Oslo, Oslo, 0806 Norvegji

Shkalla e pranimit në Shkollën Norvegjeze të Shkencave Sportive është 15%.

Ai siguron arsimim në nivelet Bachelor, Master dhe Doktoraturë. Gjithashtu,

Më pas, Shkolla ofron shtatë kurse Bachelor me specializimet e mëposhtme:

 • Aktiviteti fizik dhe shëndeti
 • Stërvitje
 • Menaxhimi i sportit
 • Sporti, individi dhe shoqëria
 • Edukimi fizik - edukimi i mësuesve
 • Rekreacion / natyrë në natyrë
 • Biologjia sportive

Kurset mund të vazhdohen në Niveli i masterit ku studentët kanë një varg modulesh të ndryshme studimi nga të cilat mund të zgjedhin

Ishte zyrtarisht akredituar dhe nga Kunnskapsdepartementet, Norge.

La Shkolla Norvegjeze e Shkencave Sportive është një universitet publik i vendosur në Sognsvann në Oslo, Norvegji. Ka përgjegjësinë kombëtare për edukimin dhe kërkimin shkencor në lidhje me shkencat sportive.

Sidoqoftë, arsimi është i një cilësie të lartë ndërkombëtare, ai u jep studentëve kompetenca përkatëse në shoqëri dhe stimulon zhvillimin personal. Kërkesat e pranimit për vitin e parë janë një çertifikatë hyrjeje në kolegj ose përvojë pune e akredituar e kombinuar me miratimin për një provim fizik.

Në thelb, kjo shkollë synon të rrisë ofertën e saj për studentët ndërkombëtarë. Shumë studentë në shkollë zgjedhin të kryejnë një pjesë të arsimit të tyre në institucione jashtë Norvegjisë.

Për më tepër, ka studentë ndërkombëtarë në NSSS. Këta studentë janë të organizuar kryesisht në programe të shkëmbimit ndërkombëtar si Nordplus ose Erasmus. Renditet në vendin e 13 në Norvegji dhe # 2164 në botë sipas webometrikë.

Faqja e internetit të shkollës

# 12. Universiteti i Nordit

Rental: Universitetsalléen 11, 8026 Bodø, Norvegji

Universiteti është ndër listat e universiteteve në Norvegji që ka një shkallë të lartë pranimi me është 25%.

Ky universitet i lartë në Norvegji në anglisht ofron Bachelor, master dhe Ph.D. programet e diplomave në kurset vijuese;

 • Akuakultures
 • Ekologjia, gjenomika
 • Shkenca Kafshëve
 • Biologji
 • Studime Circumpolare
 • Gjuha dhe Letërsia Angleze
 • Lojëra dhe Teknologji Argëtuese
 • Biznes
 • Biosciences
 • Master Nordik në Prodhim dhe Përdorim të Qëndrueshëm të Burimeve Detare
 • Ph.D. Diplomat në anglisht
 • Ph.D. në Biokencat ujore
 • Prodhimi dhe mirëqenia.

Ishte zyrtarisht akredituar dhe nga Kunnskapsdepartementet, Norge.

Së dyti, në listën tonë të universiteteve më të mira në Norvegji për studentët ndërkombëtarë për të studiuar është Universiteti Nord. Universiteti Nord u themelua në vitin 2016, dhe është një nga shkollat ​​më të reja të arsimit të lartë dhe ndër universitetet më të larta në Norvegji.

Në thelb, universiteti Nord është një universitet i vogël me vetëm 12,000 studentë, por është shumë i hapur për aplikantët nga jashtë. Disa nga programet më të njohura të diplomës që mësohen në anglisht janë biologjia, një diplomë në studimet gyrus dhe një diplomë në studime dhe kulturë në anglisht.

Gjatë kursit të fundit të pranimit, universiteti pranoi rreth 4,000 studentë ose gati një të katërtën e të gjitha aplikimeve. Shumë të rinj vijnë gjithashtu në këtë universitet për të marrë një diplomë master në shkencat biologjike ose biznes ose në programin e tyre: Masteri i Veriut në prodhimin dhe përdorimin e qëndrueshëm të burimeve biologjike detare.

Renditet në vendin e 14 në Norvegji dhe # 2520 në botë sipas https://www.webometrics.info/.

Faqja e internetit të shkollës

# 13. Universiteti i Shkencave të Aplikuara të Norvegjisë Perëndimore

Rental: Postboks 7030 Bergen, Hordaland, 5020 Norvegji

 • Dizajn | Arts
 • Shkencat humane
 • Biznes
 • Politikë
 • Shkenca Sociale
 • Gjuhë
 • kulturë
 • Gjuhësi
 • Ushqyese
 • shëndetësor
 • Farmaci
 • Mjekësi
 • Inxhinieri
 • IT
 • mathematikë
 • Shkencat Natyrore
Ishte zyrtarisht akredituar dhe nga Kunnskapsdepartementet, Norge (Ministria e Arsimit dhe Kërkimit (Norvegji)).

Ndër universitetet më të mira në Norvegji për studentët ndërkombëtarë është Kolegji Westerdals i Artit, Komunikimit dhe Teknologjisë i cili u krijua në korrik 2014.

Ky Kolegj në Norvegji është një universitet unik dhe inovator për studentët që duan të punojnë në fushat e arteve, komunikimeve dhe teknologjisë. Pra, nëse doni të jeni të jashtëzakonshëm në çdo fushë arti apo komunikimi, Kolegji i Artit, Komunikimit dhe Teknologjisë Westerdals është një zgjedhje e mirë.

Westerdals Oslo ACT është një nga kolegjet më tërheqëse universitare në fushën arsimore evropiane në këtë kohë, për shkak të mundësive të tij unike ndërdisiplinore dhe marrëdhënies së ngushtë për të punuar me kompani të lidhura.

Gjithashtu, në Westerdals Oslo ACT, filozofia e tyre arsimore është një përzierje e detyrave praktike, konferencave, seminareve dhe projekteve të synuara. Studentët punojnë individualisht, në grupe dhe në ekipe përmes programeve arsimore.

Faqja e internetit të shkollës

# 14. MF Shkolla Norvegjeze e Teologjisë

Rental: Gydasvei 4, POB 5144 Majorstua Oslo, Oslo, 0302 Norvegji

Kjo normë e pranimit në Universitetin e Norvegjisë është 75%.

MF ofron hulumtime ndërdisiplinore mbi fenë dhe shoqërinë, së bashku me diplomat përkatëse bachelor, master dhe doktoratë. Certifikata në teologji, fe dhe shoqëri.

Ishte zyrtarisht akredituar dhe nga Kunnskapsdepartementet, Norge (Ministria e Arsimit dhe Kërkimit (Norvegji)).

Shkolla Norvegjeze e Teologjisë, Fesë dhe Shoqërisë, një universitet i specializuar i akredituar norvegjez, është ndër universitetet më të mira në Norvegji. Ky universitet fokusohet në teologji, fe, arsim dhe studime sociale

Në thelb, MF njihet si një institucion i pavarur teologjik në nivelin universitar dhe është ofruesi më i madh i arsimit dhe kërkimit teologjik në Norvegji. MF ka rreth 110 të punësuar, 1,300 studentë universitarë dhe master, dhe rreth 60 doktoratë. studentët

Që nga viti 1967, MF ka ofruar studime akademike për krishterimin dhe fenë për përdorim në shkollë dhe shoqëri. Ndërsa lindën nevoja, MF zhvilloi një gamë të gjerë të çertifikatave profesionale për kishën dhe shkollën. Demografia fetare e Norvegjisë ka ndryshuar në mënyrë dramatike.

Faqja e internetit të shkollës

# 15. Oslo Shkolla e Arkitekturës dhe Dizajnit

Rental: Postboks 6768 St. Olavs plass Oslo, Oslo, 0130 Norvegji

Kjo normë e pranimit në Universitetin e Norvegjisë është 5%.

AHO ofron tre programe Master me kohë të plotë: Master i Arkitekturës, Master i Dizajnit dhe Master i Arkitekturës së Peisazhit.

Kunnskapsdepartementet, Norge (Ministria e Arsimit dhe Kërkimit (Norvegji) e akreditoi zyrtarisht atë.

Tjetra në listën tonë të universiteteve më të mira në Norvegji është Shkolla e Arkitekturës dhe Dizajnit në Oslo. Ky universitet ofron një arsim unik bazuar në kërkime me famë ndërkombëtare.

Shkolla e Arkitekturës dhe Dizajnit në Oslo, ose AHO, jep tre diploma master në Arkitekturë, Arkitekturë Peizazhi dhe Dizajn dhe një Ph.D. program.

Moreso, është një institucion i pavarur brenda sistemit të Universitetit Norvegjez që ofron një arsim unik të bazuar në kërkime me një qëndrim të fortë ndërkombëtar në arkitekturë, planifikim urban, dizajn dhe inxhinieri natyrore.

Përveç kësaj, programi më i fundit ofrohet në Oslo dhe në Universitetin e Arktikut në Tromsø. Shkolla ofron gjithashtu kurse pas master në planifikim urban dhe konservim arkitektonik. AHO ofron një lloj unik të doktoraturës, një Doktor i Filozofisë.

Faqja e internetit të shkollës

Burimet

A i plotëson ky artikull nevojat tuaja të menjëhershme? Nëse po, na lini një vlerësim me 5 yje në Kutinë e Rishikimit më poshtë. Nëse jo, na lini një mendim në kutinë e komenteve për të shprehur shqetësimin tuaj ose për të bërë një pyetje, dhe ne do të kthehemi tek ju sa më shpejt të jetë e mundur.

Mina
Mina

Onwukwe Mina Chidiebube është një tregtar i përmbajtjes, skenarist, kopjues dhe artist i zërit në Silicon Africa Technologies Limited.

E rritur në shkenca me një dashuri themelore për artet, ajo zotëron një diplomë në Inxhinieri Kimike dhe përkul muskujt e saj të shkrimit, siç shihet në artikujt e saj në kiiky.com dhe writersgig.com.

Ajo sheh filma, lexon ose dëgjon muzikë kur nuk shkruan.

Artikujt: 198